Starter den
7/2/24 19:00

Den gode starten på en regatta

Om seminaret
Hold deg oppdatert om NSF Akademiet!
Ved å abonnere aksepterer du vår Privacy Policy.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Hvordan kommer vi godt i gang med regattaene våre før startskuddet går? Må linjen være perfekt? Må vinden være perfekt? Skal vi vente, utsette eller sette i gang. Om dette er det ulike meninger blant seilere, trenere, dommere og arrangører. Dette vil vi ha belyst!

Seiling er en utendørsidrett og en ting er sikkert: Ingen rår over været. Men hvordan skal vi tilpasse oss været og vinden for å komme godt i gang med arrangementet? Hva er de smarte grepene vi bør ta slik at flest mulig av et arrangements aktører blir fornøyde og kan akseptere det som skjer?

Noen kjefter på starterne fordi de satte i gang en start uten at startlinjen var hundre prosent rett. Andre kjefter på starterne fordi seilerne måtte vente lenge før starten kunne gå, fordi starterne ønsket å legge en hundre prosent rett linje. Starterne stønner over seilere som gang på gang drar med seg feltet over startlinjen – noe som fører til hyppige omstarter som forsinker arrangementet.

Rundt startlinjen ligger det flust med RIB-er med trenere og foreldre med kameraer som filmer, og når man senere møtes på land vises filmklipp og bilder, og det snakkes om skjeve linjer eller mye venting.

Starten er en liten del av regattaen

Men er det for eksempel er det hogd i stein at en linje skal være helt rett? Eller er det noe man bare mener eller tror skal være slik?

– Alle mener så mye om dette, så la oss diskutere det. Hvordan skal vi komme godt i gang med en regatta uten for mye venting og med en akseptabel startlinje og akseptabel bane. Starten er egentlig en liten del av dagen som tar utrolig mye fokus, så om vi kan være litt greiere med hverandre i denne fasen, så kanskje vil vi også få det litt morsommere ute på banen, sier kursleder Henrik Wigers Larsen.

Kanskje vil kveldens ord og diskusjon bringe frem noen signaler som gir regattaen en god start?

Klikk på  linken i menyen til venstre for å komme til seminaret .

Velkommen til en kveld der man kanskje kan enes om noen prinsipper!